Καθαρισμός προσώπου

Η ρουτίνα περιποίησης από το χειμώνα στην άνοιξη

Ένα ερώτημα που συχνά απασχολεί κάθε γυναίκα είναι ποια ρουτίνα περιποίησης πρέπει να υιοθετήσει, με βάση τις ανάγκες της
επιδερμίδας της
. Το πρόσωπο, άλλωστε, είναι ο “καθρέφτης” μας!

Όπως, μεταβαίνοντας από τη μία εποχή στην άλλη, ο καιρός και οι γενικότερες ανάγκες μας αλλάζουν, το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με τη φροντίδα, ιδιαίτερα, του προσώπου μας. Το πρόσωπό μας είναι το μέρος του σώματος που είναι περισσότερο εκτεθειμένο στο περιβάλλον και, συνεπώς, οι καιρικές συνθήκες καθορίζουν τις ανάγκες και είναι το κλειδί για την υγεία της επιδερμίδας μας.

 

Φανταστείτε τις ζεστές μέρες της άνοιξης να είστε ντυμένοι με χειμερινά ρούχα, θα ήταν εύκολο να το αντέξει το σώμα σας; Σίγουρα όχι!


Μία συνήθεια, λοιπόν, με την οποία έχουμε συνδέσει απόλυτα την αλλαγή εποχής είναι να αναδιοργανώνουμε τις ντουλάπες μας με τα κατάλληλα ρούχα. Ακριβώς το ίδιο πρέπει να ακολουθούμε και σε ό,τι αφορά τα προϊόντα που επιλέγουμε για την καθημερινή μας περιποίηση.

 

Το χειμώνα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και της ξηρής ατμόσφαιρας, η επιδερμίδα μας έχει ανάγκη για εντατικότερη φροντίδα με
πιο “βαριά” και παχύρευστα προϊόντα, τα οποία τη θωρακίζουν απέναντι σ’ αυτές τις συνθήκες.

Σε περίπτωση όμως που εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε τα ίδια προϊόντα και ενώ οι συνθήκες έχουν αλλάξει κινδυνεύουμε να έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα.

 

Γενικά, η μετάβαση από το χειμώνα στην άνοιξη είναι, όχι μόνο μία καλή αφορμή αλλά και, επιτακτική ανάγκη να αναθεωρήσουμε τα βήματα που ακολουθούμε για την περιποίηση του προσώπου μας.

Πώς θα καταφέρουμε, λοιπόν, να διατηρήσουμε την υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας μας τις ανοιξιάτικες μέρες;

#1 Καθαρισμός προσώπου

Το πρώτο βήμα και ένα από τα σημαντικότερα σε συνδυασμό με την ενυδάτωση του προσώπου μας είναι τα καθαριστικά προϊόντα που επιλέγουμε.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες έχουν ως αποτέλεσμα το δέρμα να παράγει περισσότερα έλαια και, συνεπώς, περισσότερο σμήγμα. Γι΄αυτό και είναι σημαντικό να επιλέγουμε ήπια, ελαφριά καθαριστικά σε μορφή τζελ ή αφρού. Καθώς ο ιδρώτας είναι περισσότερος και οι πόροι κλείνουν, αυτό που κάθε beauty expert ακολουθεί αυτή την εποχή είναι ο διπλός καθαρισμός

                                                                    Almond Oil De-Make Up Lotion

Aloe Vera Dry De-Make Up Oil

 

 

 

#2 Απολέπιση προσώπου

Για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα είναι σημαντικό η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας να συμπεριλαμβάνει ένα ήπιο απολεπιστικό
προϊόν
.

Σε συνδυασμό με την απολέπιση, μία μάσκα προσώπου θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα αποτελέσματα της ρουτίνας περιποίησης που εφαρμόζουμε. Ειδικότερα όσον αφορά τις λιπαρές επιδερμίδες, με την εφαρμογή μιας μάσκας με άργιλο 2-3 φορές την εβδομάδα, συνδυαστικά με την απολέπιση, θα εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα!

Κατά τους ανοιξιάτικους
μήνες είναι απαραίτητη η εναλλαγή της πυκνής ενυδατικής κρέμας με μία ενυδατική ελαφρότερης σύστασης. Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος η επιδερμίδα μας να γίνει περισσότερο λιπαρή και να “μπλοκάρουν” οι πόροι.

Ιδανικά, επιλέγουμε μία ενυδατική κρέμα με βάση το νερό ή με υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό οξύ βοηθά στην προσέλκυση περισσότερου νερού χωρίς το δέρμα να γίνεται λιπαρό.

 

 

#4 Αντηλιακή προστασία

Όπως τονίζουν όλοι οι ειδικοί είναι απαραίτητο να εφαρμόζουμε προϊόντα με αντηλιακή προστασία όχι μόνο τους ζεστούς μήνες, αλλά και τους χειμερινούς. Ειδικότερα με τη μετάβαση στην άνοιξη, επιλέγουμε προϊόντα με ενισχυμένο δείκτη προστασίας SPF ώστε να είμαστε ασφαλείς απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία.

Comments are closed.